I'm Hot Your're Not Black Brianta

                                "Aska"

                    svart tik född 2010-10-16  

                               HD A  AD Ua

                    
         e. SEU(u)CH Lp1 Lp2 SEVCH Flatterhaft Movie Star
         u.MultiCH Carnival Black Brianta

                      

                            samägd med Camilla Wrangel och Karin Hedin

                     

Meriter:
                     Utst: Flera klassvinster och CKn, Res Cert
                     Lydnad:2x1a pris LK2, 1a pris Klassvinst LK1

                     Bruks: Upplyttad Lä Spår
                     Jakt: 2a pris NKL B-prov

                     Övrigt:MH Beskriven,Fart testad

 

 Karin Hedins ord om Aska:

"När möjligheten gavs att kunna ta hit en valp till Sverige var valet inte svårt. Jag deläger Aska med Tina Engström på kennel Engsboda, där det om några år, om allt går som vi vill, är tänkt att Aska ska gå i avel. Tina har följt mig och Diesel sedan han var runt året och känner oss båda väl. Hon har också startat Diesel på jaktprov. Det känns väldigt roligt att Tina vill vara med på den här "resan"
Aska är en liten "dream come true". Det var många pusselbitar som skulle falla på plats för att detta skulle bli möjligt. Nu finns Aska i Sverige och det ska bli så spännande att följa henne på henens äventyr.."

 

 

Tinas ord om Aska:

 När Karin frågade mej, om jag ville deläga en tik efter Diesel, född i Tjeckien, tvekade jag inte en sekund. Jag har ju sett Diesel på nära håll och äran att få meritera honom på B-Prov, 1a pris och Provbäst ! Vi åkte gemensamt ner till Tjeckien för att välja VÅR valp. Efter mycket tårar och strul med Hemresan, inte av valet av hund. Fick vi med Aska till Sverige. Här har hon visat framfötterna både på Utst,Lydnad,Bruks och Jaktprov. Hon tränas dessutom för Agilitystart,så småningom. Hon är en oerhört arbetsvillig tik,pigg på det mesta och som alltid försöker göra sitt bästa, Att ta en kull valpar på henne,känns Jättekul! Vi ser fram emot våren -14.

 

 

Jaktprov

Jaktprovskritiker:

”En tik med goda markerings egenskaper,god söklust,behöver ytterligare förbättra metodik o marktäckning i sökarbetet”= 2a pris

”En tik med utm markeringsförmåga, orutin i sökarbetet sätter dagens pris” = 2a pris