Triss & Bailey

Olle,Kili,Freddie,Wilton,Lucky o Mamma Triss, Nov-15

.

4 hanar & 1 tik födda 8/2 2015

 

u: SEUCH NORDJCH SEJCH SELCH SEVCH Bez-Amis First Last and Always,"Triss"

e: Coatfloats Caffe Bailey

2x 2a pris EKL B-prov,Exellent 4 Jkk  Utst.

E.Always Will to Please, "Wilton" äg.Maria W Trellman
Hälsa:HD A AD Ua Patella Ua

Utst:Exellent

Jakt:3e pris ÖKL B-prov,Vinnnare ÖKL FM 2019,2a UKL+ NKL FM 97p.

Övrigt:BPH
SEVCH E.Always Here For You,"Kili",äg.Keneth Magnusson
Hälsa:HD A AD Ua

Utst: Good

Jakt:SEVCH

Övrigt:BPH
E.Always Stand By Me,"Olle" äg.Karin Johansson
Hälsa:HD A

Utst:

Jakt:86p NKL WT

Övrigt:BPH
E.Always By Your Side,"Freddie"äg.Sophia Zerguerras
Hälsa:HD B AD Ua

Utst:

Jakt 3e pris NKL B-Prov:WT NKL 85p

Övrigt:BPH
E.Always On My Mind,"Lucky" äg.Ida Eckers
Hälsa:HD A AD Ua

Utst:CK 2a Ukk,BIR Valp

Jakt:WT NKL 88p,

Övrigt:1a pris Lk1,1a pris LK2 BPH
5 veckor
Nu äter vi i egen skål
Med hela ansiktet
Har fått leksaker
Varit på Utflykt i köket
Då blir man trött

3 Veckor

Nu har vi fyllt 3 veckor,äter o sover mest.Men har börjat upptäcka både när "Tvåbeningen" kommer,varandra och när det är dax för käk,utan "tuttar". Har dock lite svårt att fatta hur man får i sig maten,utan "Sugrör" ??

Invägning o Kloklippning,sker dock en gång i veckan,så det är "hård" koll på oss 🙃

"Nacke"
"Omärkt"
"Rumpa"
"Rygg"
"Tik"

2veckor!

Tiden går fort! Nu har vi blivit 2 veckor, vi sover mest hela tiden,är ju mätta o belåtna. Vi har dock öppnat ögonen och börjat övergå från "sälcrawl" till att försöka,om än vingligt,stå på benen.

Mamma Triss sitter mest o diar,vilket gör oss starka,då vi måste "sträcka" oss för att nå alla juver."Tvåbeningen" är nöjd med vårt "hull",envisas ändå med "Invägning" då och då ?! Sedan har hon svårt för långa klor,därav att vi,en gång i veckan,måste utstå kloklippning,trist sysselsättning 😠

Öppna ögon!
Sover,mätta o belåtna
Kloklippning
Invägning
Mjölkbaren
5dgr
Ida o Triss <3

5 dagar

I söndags,8/2,bestämde sig valparna för att komma ut.Det var då dygn 59,lite tidigt.Ida hade sovit här på lördag natt,med Triss i sovrummet. Vi hade,på lördag em,pumpat upp Valplådan,med vissa besvär,då det var ett hål på Utsidan,som vi dock hittade och lagade.Tur att man har "Punkterings kit" hemma 😉

Efter lååång väntan,med en Triss,som varvat,"stöka runt",sitta o flämta och däremellan sova en stund,kom första valpen 17,05.En tikvalp som tyvär inte klarade sig, efter en halvtimme kom nästa tikvalp,den var pigg och diade direkt. Sedan var det lugnt en timme,så kom nästa valp,tyvär död. Nästa valp kom en halvtimme senare,en pigg hane,skönt! Sedan blev det väldigt lugnt....

Gick ut en runda m Triss,för att "sätta lite fart" på värkarna,hon rastade sig och vi gick in igen.Var lite orolig,när det drog ut på tiden,när de är många valpar,brukar de "ramla" ut med jämna mellanrum.Efter 2 timmar kom de en hane till,pigg o hungrig.Sedan var det låååång väntan igen,2 1/2 timme,så kom en hane till 23.30. Sedan kändes Triss lugn,för lugn för min smak.Hon var fortfarande "tjock",men fick inga värkar ??

Blev då orolig och ringde till Ultuna,de tyckte att vi skulle komma,så vi packade ner 4 små valpar i en låda,tillsammans med Värmeflaskor och gav oss iväg.

Kl 3.00 komm vi fram och de tog en rtg på Triss,det visade sig då att det bara var 1valp kvar i magen!?? Ni skulle sett min chockade min,vart har alla valpar tagit vägen ?? Dessutom var hon ju så tjock ?! De kollade valpen,med Ultraljud,och den hade då lite låg frekvens på hjärtat.Vi bestämde då att "snitta" Triss,för att försöka rädda den.

Efter lååång tid,1 1/2 timme,när jag tappat hoppet,kom de med en pigg hanvalp och en trött Triss.Vi stannade ytterligare några timmar,för att Triss skulle pigga på sig. Valparna diade och mådde toppen. Det visade sig att,Triss hade en massa rester kvar från valpar som hade funnits,men tyvär resorberats.Stort TACK till den proffsiga hjälp vi fick av personalen på Ultuna 👍

Klockan 11,på måndagen kom vi så äntligen hem igen. Installerade Triss och de 5 valparna i Valphagen och sov några timmar,var helt slut!

Triss var lite öm i magen första dygnet,men har sedan mått bra.

Nu har det gått 6 dagar,valparna äter och växer. De var ganska små,men otroligt envisa och livskraftiga ❤